Regels:

  • Beperkt aantal tekens (180)
  • Laat je naam en e-mailadres achter!
  • Als je een reactie achterlaat meld je je automatisch aan voor onze nieuwsbrief. Hiervoor kun je je ten allen tijde afmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

 characters available

18 reacties

Stan van Kesteren schreef op :

Ik wil alle slechthorende jongeren empoweren en in zichzelf laten geloven. Door open te communiceren over je slechthorendheid zullen anderen jou kunnen helpen.

Reageer
J Melissen schreef op :

Je kan eigenlijk ook zeggen, doof, nou en? want vele sh (met gehoorapparaat) mensen willen niet toegeven dat ze eigenlijk doof zijn, want zonder gehoorapparaat zijn ze doof.Nou en?

Reageer
J Melissen schreef op :

om even te reageren op mezelf: bovenstaande is natuurlijk geen tip / trick,maar goed=> stop jezelf niet in een hoekje, door schaamte dat je SH/doof bent? niet doen! be open for it!

Reageer
Kirsten de Ven schreef op :

Jeroen, dat klopt ook wel.. Echter…. je hebt ook lichter slechthorendheid. Die hebben ander soort problemen dan de doven. Veel sneller moe, met name door de geluiden…

Reageer
Jessica Ernest schreef op :

Last van vermoeidheid! Door het contunu opletten en luisteren of je het wel goed verstaat. zorg voor een goede balans tussen activiteiten die je energie vreten en geven. Succes!

Reageer
Chantal schreef op :

Als je open en eerlijk over je slechthorendheid bent merk je dat anderen het helemaal geen probleem vinden!

Reageer
Wills Vendrig schreef op :

Geloof in jezelf dat je iets kunt, ook al denken anderen van niet. Soms komt de erkenning uit onverwachte hoek en wordt je hierdoor ontzettend blij.

Reageer
Maaike van der Hagen schreef op :

Wees open over wat voor jou werkt en geef mensen tips over hoe ze makkelijk met je communiceren. Hierdoor bevestig je aan jezelf dat je er mag zijn en durf je jezelf te laten zien.

Reageer
Gerjanne schreef op :

Geef een presentatie op bijvoorbeeld je school. Horende mensen snappen vaak niet hoe het is om sh/doof te zijn en dpor eem presentatie leren ze dit. Werkt vaak heel goed 🙂

Reageer
Lisa schreef op :

Assertief zijn en aangeven wat je beperkingen zijn,doorzettingsvermogen,Schakel schrijftolk in bij vergaderingen. Naast veel sociale contacten rustmomenten nemen& Jezelf accepteren

Reageer
Mikael schreef op :

SH-Jong Ă©n reizen hebben een aantal raakvlakken. Het gaat er vooral om dat je de eerste stap durft te zetten, dan kom je ergens terecht en ontmoet je ook nieuwe mensen. Let(‘s) go!

Reageer
Roselien schreef op :

Laat je niet tegenhouden door hetgeen je wilt en anderen jou tegen houden! Jij bent het levende bewijs dat er wonderen bestaan, als jij iets overwint, wat mensen perplex doet staan

Reageer
Margje van der Leeuw schreef op :

Mika gaat volgens jaar naar het VO en kan zeker wat tips gebruiken. Hij verdient de kaartjes om alvast een stapje te zetten, samen met ons, samen met jullie.

Reageer
Renate Fennema-Hazenberg schreef op :

Laat je vooral niet belemmeren en kijk naar wat wel mogelijk is. Zo ben ik een eigen kapsalon begonnen waarin ik alleen werk en zo mijn kwaliteiten combineer met mijn beperking.

Reageer
wj schreef op :

Geloof in jezelf! Als je echt iets wil en er moeite voor doet dan kom je er wel! Slechthorend of niet.

Reageer
Ineke Janssen schreef op :

Ja.Ik ben slechthorend. Nou en? Wees positief. Kijk en luister naar wat je Wel kan en doet ipv negatief. Je kunt het wel!

Reageer
Bianca schreef op :

Ik ben zelf slechthorend maar volg de opleiding logopedie in combinatie met audiologie. Ik probeer dus van mijn ‘beperking’ mijn ambitie te maken. Mijn tip: omarm slechthorendheid!

Reageer
Ed schreef op :

Hoi Bianca,
Waar volg jij deze opleiding, ik heb zelf ook audiologie gestudeerd, helaas niet kunnen afmaken maar nog steeds de droom. Misschien leuk om in contact te komen?

Groet,
Ed

Reageer